משנה מקום משנה מזל – מתי ואיך כדאי לעבור בנק?

FacebookWhatsAppEmail
צרכנות פיננסית צרכנות פיננסית 25.05.2017

רבים מאתנו מרגישים שיש לנו צורך להישאר בבנק או לרכוש את כל השירותים שלנו מהבנק שלנו, ושלעבור בנק זה מסובך ומרתיע. למעשה, לעבור או לקנות חלק מהשירותים מבנקים אחרים או מבתי השקעות זו אפשרות משתלמת במקרים רבים ותהליך הרבה יותר פשוט ממה שחשבנו.

למה לעבור בנק או לפצל את השירותים?

הבנקים מתחרים ביניהם על החשבונות שלנו, והם מציעים מחירים שונים על העמלות והשירותים אותם אנחנו משלמים. חשוב מאוד לבצע השוואת בנקים – ולהשוות את המחירים, התנאים וחוויית השירות. לגמרי יכול להיות שיש בנק שהתעריפים שלו זולים יותר או מתאימים יותר לשימוש שלכם. הכנו לכם מדריך עם כל הפרטים והשאלות שחשוב לשאול ולוודא.

בנוסף, הבנקים מציעים הטבות ללקוחות חדשים למספר שנים, שיכולות לחסוך לנו מאות שקלים בשנה. למעשה, מבדיקה בקרב משתמשי פיזבק עולה כי לקוח חדש בבנק משלם בממוצע כ-80% מהעמלות של הלקוח הממוצע.

בשביל להגיע לתוצאה הרצויה לא תמיד צריך לעבור. היום ניתן גם להפריד את השירותים הבנקאיים בין בנקים או ספקים שונים, ולמצוא לכל שירות את האופציה הזולה והעדיפה. לדוגמא, אדם יכול להחזיק את חשבון העו"ש בבנק אחד, לקחת הלוואה מבנק אחר, ולנהל את תיק ניירות הערך בבית השקעות. ככה הספקים יתחרו עליכם כל הזמן.

איך בוחרים את השירות הנכון עבורי?

ראשית, יש לבדוק את תעריפי השירותים שאתם משלמים בבנק שלכם. הכי טוב לעשות זאת עם תעודת הזהות הבנקאית (מה זה?) בה יופיעו מחירי העמלות והריביות שלכם. בעזרת פיזבק תוכלו גם לראות בדיוק כמה אתם משלמים ואם אפשר להוזיל את השירותים.

לאחר מכן, קבלו הצעת מחיר מהבנקים האחרים או מבתי השקעות. היום בנקים מציעים גם פתיחת חשבון חדש דרך האינטרנט, בעזרת מילוי טפסים ושיחת וידאו. כדאי לבדוק את ההטבות למשתמשים חדשים, את מחירי העמלות ואת מסגרות האשראי והריביות המוצעות.

רגע לפני שמחליטים, ספרו לבנק שלכם על התנאים שהציעו לכם (וגם את המחירים שהראו לכם בפיזבק) – יתכן שינסו לשמור עליכם ולהציע לכם מחירים יותר טובים.

תהליך המעבר עצמו פשוט. לאחר פתיחת החשבון בבנק החדש, מגיעים עם הטפסים המתאימים לבנק הישן ושם דואגים להעברת הכספים והעברת הוראות הקבע. עלות העברת הוראות הקבע יכולה להגיע ל-80 ש"ח (40 לחשבון ו-40 לאשראי).