מה היא קופת גמל להשקעה? ולמה כדאי לכם להכיר אותה?

FacebookWhatsAppEmail
חסכון פיננסי חסכון פיננסי 14.01.2019

יש דברים רבים שאפשר לעשות עם כסף שאינו משמש אותנו כרגע – פיקדונות, קופת גמל להשקעה, השקעות בניירות ערך או בנכסים אחרים ומכשירי חיסכון שונים. לכל אחד ואחת מכם יש השיקולים שלו או שלה בבחירה מה לעשות עם הכסף. בנוגע להשקעות תמיד כדאי לחשוב מה מתאים לכם וניתן גם להיעזר ביועץ השקעות לפני קבלת החלטה (אנחנו לא יועצי השקעות).

מכשיר פיננסי חדש שאנו ממליצים לכם להכיר לפני שאתם מקבלים החלטה הוא קופות הגמל להשקעה.

קופת גמל להשקעה מאפשרת משיכה של הכסף בכל מועד (שלא כמו קופת גמל רגילה), ולכן מהווה אלטרנטיבה לפקדונות ותוכניות חיסכון הבנקאיות. ההפקדה מוגבלת ל-70,000 ש"ח לשנה.

יתרון של קופת גמל להשקעה ביחס לאפיקים אחרים הוא שאם החלטתם לא למשוך את הכספים עד אחרי גיל 60 (ואם היא הייתה קיימת יותר מ-5 שנים), ניתן יהיה למשוך את הכסף בצורה של קצבה חודשית, כמו קרן פנסיה, בפטור מלא ממס, או במשיכה חד פעמית, במס של 15% (הנחה מהמס של 25% על רווחי הון).

מה זה אומר בעצם קופת גמל להשקעה? זה למעשה הפקדה של כסף אצל גוף המנהל את קופת הגמל, והוא מנהל את ההשקעות בקופה בהתאם לתנאים שנקבעו מראש בעבור דמי ניהול. הכספים מושקעים בשוק ההון במסלול המותאם לרמת הסיכון שהלקוח בוחר (קיימים מסלולים לרמות הסיכון השונות) והתשואה תהיה לפי הביצועים בפועל.

דמי הניהול בקופות הגמל להשקעה מוגבלים על ידי משרד האוצר לתקרה של 4% מהפקדה ו-1.05% על הצבירה, אולם מומלץ להתמקח על המחירים ולהגיע לדמי ניהול נמוכים יותר. דעו גם שקיימת אפשרות של קופות גמל בניהול אישי, שבהן הקניות והמכירות בקופת הגמל מנוהלות על ידכם, ודמי הניהול נמוכים הרבה יותר. על מנת להשוות בין בתי העסק שמציעים ניהול של קופות גמל,  מומלץ להסתכל על גובה דמי הניהול ועל גובה התשואה שהם מציעים.

כדאי לבדוק את ההצעות של בתי ההשקעות מיטב-דש ופסגות. בנוסף, משרד האוצר מציע אתר בו ניתן להשוות בין התשואות של הקופות השונות בתקופות קודמות.