עמלות בנקים – כמה נתונים מעניינים שכדאי להכיר:
- 14.5 מיליארד ש״ח – זה הסכום שהכניסו הבנקים ב-2016 מעמלות. כלומר מאיתנו.
- 7.2 מיליארד ש״ח – סך העמלות שגבו הבנקים במחצית הראשונה של 2017. מתוך זה הרווח הנקי של חמשת הבנקים הגדולים עמד על 4.7 מיליארד שקל.
- 24.8 ש״ח לחודש – זו העלות הממוצעת לניהול חשבון עו״ש בודד בשנת 2016. הסכום נמוך ב-2.5% מהשנה לפני, בעוד המחירים שאנחנו משלמים על כרטיסי אשראי ועל ריבית להלוואות עלו.
הגורם המרכזי לעלויות הגבוהות של עמלות הבנקים היקרות ביחס לעולם ולרווחים הגדולים שלהם, הוא חוסר התחרותיות בשוק הבנקים. כיום קשה מאוד לבצע השוואת בנקים או עמלות, ומסובך לעבור בנק. אם השוק היה תחרותי כמו שוק הסלולר והיינו יכולים להשוות מחירי עמלות ותנאים ולעבור בלחיצת כפתור, הבנקים היו נאלצים להתחרות ביניהם והיה להם קשה יותר לשמור על המחירים ורווחים גבוהים כל כך.
לפי הדו״ח של הועדה להגברת התחרות בבנקים (ועדת שטרום) מ-2016, שמינה שר האוצר, מערכת הבנקאות בישראל היא אחת מחמש הריכוזיות ביותר באירופה. להמחשה, 47% מלקוחות כל הבנקים שקלו לעבור בנק ב-3 השנים האחרונות, אבל רק חמישית מהם עשו זאת. בשנה האחרונה רק 5% מלקוחות הבנקים עברו בנק. אם אתם שוקלים לעבור בנק, הכנו מדריך עם כל השאלות החשובות.
לוועדת שטרום יש המלצות חשובות שבקרוב ייכנסו לתוקף כחוקים, אבל יש לה גם טיפים למה שאנחנו, הלקוחות, יכולים לעשות. רובנו צורכים את כל השירותים הפיננסיים שלנו באותו הבנק. זה יותר נוח. גם הבנקים מעדיפים שנשאיר את השירותים אצלם, ככה הם מרוויחים יותר כסף וגם יודעים שיהיה לנו יותר קשה ומורכב לעזוב אותם. זה קורה למרות שלרוב שירותים מחוץ לבנק מתגלים כזולים בהרבה. לדוגמא, משתמשים שלנו שברשותם תיק ניירות ערך בבית השקעות חוסכים עד ל-90% מעלויות העמלות לעומת הבנק.
גם בעמלות הבנקים אנחנו יכולים לחסוך. לפי בנק ישראל, כ-2 מיליון חשבונות יכולים להרוויח אם יעברו למסלול עמלות, ועוד לא עשו זאת. אנחנו בפיזבק עובדים קשה בשביל להראות למשתמשי פיזבק איך לחסוך אפילו יותר ולהרים כסף מהרצפה.
אתם מוזמנים להוריד את האפליקציה לניהול תקציב של פיזבק ולהנות ממומחה פיננסי שנמצא בצד שלך!