כמה אנחנו משלמים על עמלות כרטיסי האשראי?

FacebookWhatsAppEmail
עמלות הבנקים עמלות הבנקים 21.02.2017

עמלות כרטיס אשראי

כולנו משתמשים בכרטיסי אשראי על בסיס יומי וכולנו משלמים עמלות כרטיס אשראי. לרבים מאיתנו יש כמה כרטיסי אשראי. שאלתם את עצמכם פעם כמה זה באמת עולה לנו כצרכנים? אז זהו, זה עולה כ-550 ש"ח בשנה. זה לא חישוב מדויק בכלל אבל זה אומדן, והוא חשוב. ככה זה נראה מבפנים:

קודם כל אנחנו משלמים לבנק (או לחברת האשראי אם הכרטיס שלנו הוא "חוץ בנקאי") על עצם זה שיש לנו כרטיס אשראי בבנק. עמלת כרטיס אשראי זו נקראת "דמי כרטיס" והיא נעה בממוצע בין 10 ₪ ל-20 ₪ לחודש, 120-240 ש"ח בשנה בממוצע לכרטיסים רגילים (המיוחדים יעלו לכם הרבה יותר). חשוב לדעת שעל העמלה הזו ניתן להתמקח! רבים ממשתמשי פיזבק הצליחו לקבל עליה אפילו פטור מלא. מומלץ לבדוק את זה עם הבנק שלכם.

אנחנו משלמים עמלות כרטיס אשראי לחברות האשראי גם בעקיפין, בעמלה שנקראת "עמלת סליקה". עמלות אלה הן עמלות שבתי העסק משלמים לחברות האשראי על כל עסקה שאנחנו מבצעים בכרטיס אשראי. עמלת הסליקה הממוצעת ב-2015 עמדה על 1% והניבה לחברות האשראי בישראל (שנמצאות בבעלות הבנקים) 2.3 מיליארד ש"ח. עמלות אלה מגולגלות אלינו הצרכנים במחירי המוצרים (או בשולי הרווח הנמוכים של העסקים הקטנים). כלומר, עמלת סליקה בכרטיס האשראי נופלת על בית העסק אך הוא כמובן מתחשב בה בתמחור מוצריו ושרותיו ולכן בפועל, אנחנו הצרכנים משלמים אותה.

הנה טיפ מפיזבק לחסכון בעמלת מט"ח בכרטיס אשראי:

טסתם לחו"ל ונגמר לכם המזומן? מה עדיף לדעתכם, להוציא כסף בכספומט או לשלם בכרטיס האשראי? אז ככה, עוד עמלת כרטיס אשראי שאנחנו משלמים בלי לשים לב בדרך כלל היא "עמלת המרת מט"ח" זו עמלה שנשלם כשנבצע פעולה בכרטיס האשראי שלנו בחו"ל. כאן יש כלל אצבע לא רע בכלל שאני רוצה שתכירו. העמלה שנגבית ע"י חברת האשראי שלכם במשיכת מזומנים לרוב תהיה גבוהה יותר מהעמלה תיגבה על ידם אם תשלמו בכרטיס שלכם בבית העסק, ולכן באופן כללי כדאי "לגהץ" בקופה ולא למשוך מזומנים. כמובן שיש מקרים יוצאי דופן, וחשוב לבדוק תמיד לפי המדינה והכרטיס ברשותכם (הנה מחשבונים לחישוב עמלות של Cal ושל ישראכרט). אבל אם לא יצא לכם לבדוק, כלל האצבע כנראה יחסוך לכם כסף.

עמלות כרטיס אשראי