תעודת זהות בנקאית – מה מחירי העמלות בבנק?

FacebookWhatsAppEmail
עמלות הבנקים עמלות הבנקים 25.12.2018

תעודת זהות בנקאית משנה את כללי המשחק ומאפשרת לנו הצרכנים להבין כמה עולה לנו ניהול הכסף שלנו בכל בנק!

לפעמים אנחנו שוכחים שהבנק הוא עסק שנותן שירות, ושכמו כל ספק שירות אחר אמור להיות ברור לנו כמה אנחנו משלמים ועל מה. אבל בפועל קשה לדעת על מה אנחנו משלמים לבנק ומתי, ומחירי עמלות הבנקים יכולים להשתנות בלי שנדע. לכן, החל משנת 2016 המפקח על הבנקים בבנק ישראל מחייב את הבנקים לפרסם תעודת זהות בנקאית שכוללת פירוט של כל העמלות ששילמנו לבנק. עדיין, יש הרבה מידע שמוצג באופן עמום ומבלבל, כך שגם קורא שצלח את קריאת הדו"ח לא יוכל להבין על מה הוא שילם.

מה כוללת תעודת הזהות הבנקאית?

תעודת הזהות הבנקאית תשלח ע"י הבנק שלך אחת לשנה ב 28.2 וכוללת מידע לגבי השנה שחלפה.
בכל עת תהיה לך נגישות, לכל הפחות, ל-3 הדוחות השנתיים האחרונים.
לרשות הלקוחות עומד דוח מקוצר וכן דוח מפורט העוסק בהרחבה בפעילות הבנקאית של הלקוח:

  • כל הנכסים בחשבון הלקוח כולל יתרות עו"ש, פיקדונות וחסכונות
  • ההתחייבויות של הלקוח כגון הלוואות ומסגרות אשראי
  • סך העמלות שהלקוח שילם
  • הוראות קבע ומיופי כוח בחשבון

נושאים עמומים בתעודת הזהות הבנקאית

אחד מהנושאים העמומים במיוחד זה השיטה של הטבות שניתנות בצורת "החזרים". במקרים של הטבות כאלה לרוב הבנקים לא מציינים בבירור מה היה סך החיוב בעמלות, מה מתוך עמלות אלה זוכה ומה לא, כך שבפועל קשה מאד עד בלתי אפשרי לדעת איזו הנחה או הטבה קיבלנו או האם קיבלנו את ההנחה שהבטיחו לנו, וכן לבצע השוואת בנקים על מנת להחליט אם להשאר בבנק זה או לעבור בנק.

בנק איגוד נוהג ככה במסגרת ה"חשבון ההפוך" שהוא מציע – בחשבון הפוך כל ההנחות בעמלות מתקבלות בצורת החזרים. כך שבדו"ח השנתי מופיע הסכום שקיבלנו כהחזר עבור כל השנה, ואי אפשר לדעת אילו עמלות זוכו, אילו עמלות לא זוכו– ומה המחיר האפקטיבי ששילמנו בפועל.

תעודת זהות בנקאית

בנק מזרחי נהג לכלול בדוח השנתי את סך עמלות העו"ש כסכום אחד על כל השנה בלי פירוט של כמות או מחיר של הפעולות, והשנה הוא יישר קו עם שאר הבנקים והתחיל לפרט את כל הפעולות. אז דברים משתפרים כשאנחנו דורשים מעט שקיפות.

הבנקים אמורים לשלוח אלינו בסוף כל חודש פברואר בכל שנה, את תעודת הזהות הבנקאית איך אין זה כך בפועל. כדי להשיג את מסמך זה, צריך להוריד מאתר הבנק או להתקשר לבנק. הנה מעט קישורים להורדת תעודת זהות בנקאית:

תעודת זהות בנקאית – בנק הפועלים
לקוחות המנויים לאתר הבנק יכולים לצפות בדוח המקוצר והמפורט בתיבת הדואר באתר או להיכנס ללשונית 'עובר ולבחור בתפריט 'ריכוז יתרות'. לקוחות שאינם מנויים לאתר הבנק, יקבלו את הדוח המקוצר ישירות לתיבת הדואר בביתם ויוכלו להזמין דוח מפורט באמצעות הסניף או המענה הקולי הממוחשב. *2407

תעודת זהות בנקאית – בנק לאומי
לצפייה בתעודה יש להכנס לחשבונך באתר, ללחוץ על "עובר ושב" בתפריט הצדדי, ולאחר מכן על "דוחות שנתיים – ת"ז בנקאית".

תעודת זהות בנקאית – בנק דיסקונט
למנויים לאתר הבנק, דרך התפריט: החשבון שלי (צלמית הבית) > אישורים ודוחות > תעודת זהות בנקאית. אם אינכם מנויים עדיין, הדו"ח המקוצר יופק עבורכם ב-28 בפברואר ויישלח אליכם בדואר. בנוסף, תוכלו להזמין את הדו"ח המפורט בסניף או בטלבנק. *6111

תעודת זהות – בנק אוצר החייל 
אם חשבונך מצורף לשירות "אוצר באינטרנט", ניתן לצפות בדוחות באתר אוצר החייל באונליין תחת לשונית "ניהול חשבון"> "תעודת זהות בנקאית" או תחת "ניהול חשבון">"סיכומים ודוחות">דוחות שנתיים ודוחות כספיים או בתפריט עליון "תעודת זהות בנקאית" אם חשבונך אינו מצורף לשירות "אוצר באינטרנט", ישלח אליך הדוח המקוצר לכתובת הרשומה בחשבונך ככתובת לקבלת הודעות מהבנק.

 

אז זה טוב ויפה שיש לנו את כל המידע הזה על ה"יישות הבנקאית" שלנו, אבל אם אני לא יודע כמה עמלות משלמים בבנק אחר, איך אדע להשוות בין עלויות השירותים הפיננסיים בבנקים השונים?

אנו שמחים להזמין אתכם למהפכה במחירי השרותים הפיננסיים ולהצטרף לטכנולוגיה חדשה שמאפשרת לכולנו כח רב יותר כצרכנים של שרותים פיננסיים!

כן כן, אנחנו מדברים על פיזבק – מומחה פיננסי אישי שנמצא תמיד בצד של הלקוח וזמין 24/7. פיזבק – אפליקצייה לניהול כספי, שליטה בהוצאות וקבלת ייעוץ בחינם!
בהתבסס על חכמת ההמונים ומנגנוני השוואה משוכללים מאפשרת אפליקציית פיזבק (אפליקצית חסכון) להציג לך חלופות זולות לניהול כספך, אילו עמלות אפשר להוריד, אילו אפיקי חסכון נוספים עבורך, מי חייב אותך ביותר מהנהוג החודש ועוד.. אך הכי חשוב, האפליקצייה נותנת לך את הידע והכוח לגשת לבנק ולנהל משא ומתן על גובה העמלה שהוא מחייב אותך, כי כיום אנו יודעים שאפשר לשלם פחות!

הטכנולוגיה המתקדמת נעטפה במעטפת של אפליקצייה ידידותית המלווה את משתמשיה במהלך החיים בניהול כספם, ריכוז חשבונותיהם, התראות על חיובי יתר וגולת הכותרת – השוואה בין עמלות הבנקים על השרותים הפיננסיים השונים ומתן כח לצרכנים לדרוש הוזלה ושיוויון בעמלות והריביות הנגבות מכל אחד ואחת מאיתנו!

אפליקצייית פיזבק תסייע לכם בחינם וללא עלות לנתח את המידע הנמצא בתעודת הזהות הבנקאית. אנחנו לא נסתפק בלהציג לכם מידע חלקי המתייחס לכמה שילמתם השנה ולמי, אלא גם נראה לכם כמה תוכלו לחסוך, אילו שירותים תוכלו להוזיל וכמובן, נצייד אתכם בכל המידע הדרוש כדי להבין מה תוכלו לדרוש מהבנק שלכם באמצעות האפלקיציה החדשה שלנו.

אז שתהיה לנו מהפכה מוצלחת!