הכסף שלכם "שוכב" בעו"ש? למה לא לשלוח אותו לעבוד?

FacebookWhatsAppEmail
חסכון פיננסי חסכון פיננסי 20.06.2017

כאשר יש לנו סכומי כסף ש"שוכבים" בעו"ש, הם למעשה לא מייצרים רווחים, ואף יכולים לאבד מערכם בשל ירידת ערך המטבע. יש דברים רבים שאפשר לעשות עם כסף שאינו משמש אותנו כרגע – פקדונות, קופות גמל להשקעה, השקעות בניירות ערך או בנכסים אחרים ומכשירי חיסכון שונים. לכל אחד ואחת יש השיקולים שלו או שלה בבחירה מה לעשות עם הכסף. בנוגע להשקעות תמיד כדאי להעזר ביועץ השקעות לפני קבלת החלטה (אנחנו לא יועצי השקעות).

הנה הסבר קצר על פיקדונות – מכשירי חיסכון לטווח קצר או ארוך שהבנקים מציעים.

אז מה זה בעצם "פיקדון"? פיקדון הוא מעין הלוואה שנותנים לבנק, תמורתה הבנק משלם לנו ריבית לאורך תקופת הפיקדון.

חלק מהבנקים מציעים היום אפשרות לפתיחת פיקדון דרך האינטרנט גם אם אין לכם חשבון אצלם (למה זה כדאי?). הנה כמה הסברים חשובים על ההבדלים בין הפקדונות, הם יעזרו לכם לבחור אם ואיזה פיקדון מתאים לכם:

  • ריבית: התשלום שהבנק ישלם לכם על הכסף שלכם, זה למעשה הרווח שלכם. הבנקים מציעים פיקדונות בריבית קבועה או משתנה. ריבית קבועה היא השיעור שהבנק ישלם לכם. היא תוצג באחוזים (למשל: 0.8%), ריבית משתנה תשתנה בהתאם לריבית הפריים (למשל: פריים פחות 1.5%, זה אומר שאם ריבית הפריים היא 1.6% הריבית שתקבלו על הפיקדון תהיה 0.1%).
  • ריבית הפריים זו הריבית הכללית במשק שנקבעת על ידי בנק ישראל. הריבית משתנה בהתאם להחלטת בנק ישראל (היא לא משתנה לעתים תכופות, אבל כדאי לזכור שכאשר מפקידים פיקדון לזמן רב יתכן כי בנק ישראל ישנה את הריבית באופן שישפיע על הפיקדון). כיום ריבית הפריים היא 1.6%%.
  • תקופת הפיקדון: יחד עם הריבית אלו שני הנתונים שהכי חשוב לשקול כאשר פותחים פיקדון. פיקדון ניתן לתקופת זמן מוגדרת מראש, כאשר ככלל אצבע אפשר להניח שככל שזמן הפיקדון יותר ארוך ככה הבנק ישלם לכם יותר. או במילים אחרות, שהריבית תהיה יותר גבוהה (כי למעשה התחייבתם לא למשוך את הכסף יותר זמן).
  • תחנות יציאה: ישנם פיקדונות שמאפשרים לכם גמישות מסוימת, בכך שניתן יהיה לצאת מהם בזמנים מוגדרים מראש בתוך תקופת הזמן הקבועה. למשל: פיקדון יכול להיות לתקופה של שלוש שנים, אבל לאפשר תחנת יציאה כל חודש.
  • הפקדה חודשית: ישנם פיקדונות שמפקידים בהם סכום כסף חד פעמי בתחילתם, ותוכניות שמעבירים אליהן סכום כסף (קבוע או משתנה) בפרקי זמן שנקבעים מראש. פיקדון מסוג זה נקרא גם חיסכון או תוכנית חיסכון.

וכמובן שימו לב להטבות או תנאים מיוחדים שעשויים להופיע בפיקדונות שונים.